Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Стъклени врати и витрини

Стъклените врати и витрини придават луксозен и модерен облик,те са съвременния начин за остъкление на магазини,офиси,за направата на преградни стени,душ-кабини и паравани. Стъклените витрини могат да бъдат неотваряеми, както и комбинация от неотваряема и отваряема част от една или повече стъклени врати, сгъваеми части /плъзгане тип-хармоника/ или стандартно плъзгащи части.

Стъклото е относително здрав, прозрачен и твърд материал, който може да бъде оформен в много гладка, непропусклива повърхност. 90% от плоското стъкло в света се произвежда чрез технологията на флоатното стъкло. Стъклото се произвежда в стандартни дебелини от 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15, 19 и 22 mm. То може да бъде бяло или цветно, прозрачно или матирано, рисувано ...

Стъклото е крехко и се чупи на остри парчета, които могат да предизвикат сериозни наранявания. Свойствата на стъклото могат да се променят с добавянето на други съставки или чрез топлинна обработка. Много строителни нормативи ограничават употребата на флоатно стъкло на места с висок риск от счупване и наранявания, като бани, врати и витрини на малки височини в обществени помещения. В такива случаи, обикновеното стъкло бива заменено със закалено стъкло или триплекс.

Закаленото (темперирано) стъкло

Закаленото (или темперирано) стъкло се произвежда чрез топлинна обработка на флоатно стъкло. Стъклото се нарязва на размер,извършва се необходимата обработка(кантиране на ръбовете,пробиване на отвори...). Закаленото стъкло обикновено има якост, шест пъти по-висока от тази на обикновенното стъкло. Негов недостатък е,че не може да бъде рязано и обработвано. То обикновено се използва за направа на стъклени врати, душ-кабини, за остъкление на опасни от счупване витрини. Закаленото стъкло се счита за по-малко рисково от обикновенното, поради по-високата си якост и защото се чупи на малки заоблени парчета, които е по-слабо вероятно да предизвикат наранявания.

Триплексът

Триплексът представлява многослойно ламинирано стъкло. Слоевете стъкло се свързват с различни видове многокомпонентни смоли. След смесването на компонентите смолата се втвърдява в безцветен прозрачен слой, който не нарушава оптичните свойства на стъклото.

Ако при силно натоварване стъклото се счупи, то парчетата остават залепени към смолистия слой, така че почти не съществува опасност от нараняване. Многослойните стъкла се характеризират с добри звукоизолационни качества, понеже енергията на звуковите вълни се поглъща от еластичния смолист слой."GERISGLASS" ИЗРАБОТВА ПО ИНДИВИДУАЛНИ ПРОЕКТИ СТЪКЛЕНИ ВРАТИ И ВИТРИНИ, ОФИС ПРЕГРАДИ, МЕБЕЛИ ОТ СТЪКЛО, ДУШ-КАБИНИ, КОЗИРКИ И ПАРАВАНИ!
Gerisglass Ltd. - ГЕРИС ГЛАС ЕООД
Зареждане
thumb1