Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Плъзгащи системи

Системи тип плъзгане - изключително добро решение за преграждане на помещения, остъкляване на тераси, ресторанти, зимни градини ...
Основни предимства на тези системи са, че спестяват пространство и отваряемата им площ може да е по-голяма от площа на нормално отваряемите. Могат да бъдат изработени от алуминий с/без прекъснат термомост и PVC.

Системите тип плъзгане са:
  • стандартно;
  • тип Фолксваген;
  • тип хармоника;
  • плъзгане с повдигане.

Стандартно плъзгане

Mоже да бъде изпълнено от едно, две или повече крила с максимално тегло до 200 кг. Могат да бъдат изработени от алуминий с/без прекъснат термомост, PVC или изцяло от стъкло. Не уплътнява напълно с използваните за това четки и има лоши стойности на топлоизолация. Подходящо е за вътрешни прегради и за остъкление на неотоплящи се помещения. Отваряемата му част при едно крило е максимум 50% от площа на витрината.

Плъзгане тип Фолксваген

Плъзгане тип Фолксваген
Mоже да бъде изпълнено от едно или две крила. Могат да бъдат изработени от алуминий с/без прекъснат термомост или PVC. Характерно при него е много плътното притискане на крилото към касата, което гарантира най-добра термо и шумоизолация от всички видове плъзгащи системи. Позволява направата на крила с големи размери с ширина до 170 см и височина 240 см, като по-широките крила се движат по-добре от по-тесните. Възможност за остъкление с двоен или троен стъклопакет. При отваряне, след завъртане на дръжката, крилото се издърпва навътре и след това се плъзга наляво или надясно, като странична врата на микробус. Подходящо е за остъкление на отопляеми помещения. Отваряемата му част при едно крило е максимум 50% от площа на витрината.

Плъзгане тип Хармоника

Плъзгане тип Хармоника
Могат да бъдат изработени от алуминий с/без прекъснат термомост, PVC или изцяло от стъкло. Уплътнява напълно и има добри стойности на топлоизолация (не се отнася за стъклените хармоники). Възможност за остъкление с двоен или троен стъклопакет. Позволява остъклението на площ с големи размери-височина до 265 см и ширина над 600 см. Някои от системите за стъклени хармоники позволяват дори и остъклението на площ с по-големи ширина и височина. При отваряне всички крила се сгъват в единия или в двата края на витрината. Според вида от използвания материал този тип плъзгане е подходящо за остъкление както на отопляеми така и на неотопляеми тераси, ресторанти, зимни градини... Отваряемата му част е почти 100% от площа на витрината.

Плъзгане с повдигане

лъзгане с повдигане
Mоже да бъде изпълнено от едно, две или повече крила. Могат да бъдат изработени от алуминий с прекъснат термомост или PVC. Характерно при него е плътното притискане на крилото към касата, като се използват уплътнения вместо четки. Позволява направата на крила с големи размери и тегло до 400 кг. Възможност за остъкление с тежък двоен или троен стъклопакет. При отваряне, дръжката се завърта надолу, крилото се повдига и след това се плъзга наляво или надясно по неръждаема релса. Подходящо е за остъкление на големи витрини на отопляеми помещения. Отваряемата му част при едно крило е максимум 50% от площа на витрината.
Gerisglass Ltd. - ГЕРИС ГЛАС ЕООД
Зареждане
thumb1