Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Вентилируеми фасади

Вентилируемите фасади са един от най-разпространените съвременни методи за топло и шумоизолация на сгради с битово и обществено предназначение. Технологичното разстояние оставено между топлоизолацията и външната облицовка има основна задача да позволи свободната циркулация на въздуха, като осигури възможност за издигане на топлия въздух и по този начин сградата "диша", а не се "запечатва". Конструкцията на вентилируемите фасади им осигурява неоспорими предимства-възпрепятства образуването на конденз върху носещатата стена, в следствие на което се предотвратява образуването на плесени в помещенията. Така топлоизолацията на сградата става по-ефективна и по-лесно се поддържат желаните температури вътре в нея. Освен това вентилируемите системи охлаждат сградата през топлите месеци, спират потока от топъл въздух към нея, а през зимата предотвратяват топлинните загуби. Благодарение на тези свойства, вентилируемите фасадни системи намаляват разходите за охлаждане и отопление, а оттам и отделящите се от охлаждащите и отоплителни уреди вредни емисии въглероден диоксид.

Вентилируеми фасади
Най-големите предимства на вентилируемите фасади пред обикновенните е, че имат дълъг живот, устойчиви са на външни влияния и са лесни за поддръжка и подмяна на ударени участъци, освен това осигуряват по висока и дълготрайна пазарна стойност на сградата. Вентилируемите фасади дават възможност за вграждане на негорими облицовъчни материали и използването на тъмни цветове без това да води до "прегряване на сградата."

Възможността за избор на конструкция и вид облицовка дава голяма свобода на архитекти и проектанти при ниско и високо строителство. Вентилируемите фасади се състоят от: топлоизолация, носеща подконструкция, окачваща система и облицовъчен слой от фасадни плоскости, както и елементи за оформяне на фугите между плоскостите.

Използваната от нас носеща конструкция е от алуминиеви профили, които имат за цел да поддържат външната фасадна облицовка и да разпределят натоварването от вятъра. Изборът на топлоизолация има важно значение. Предпочитан материал е каменната или минерална вата, защото притежават освен добри топлоизолационни качества, но и създават ефективна преграда срещу шума. Между топлоизолацията и външната облицовка се оставя вентилационен слой с дебелина 3-5 см, за да се осигури добра циркулация на въздуха. Фасадните облицовки може да са от всякакво естество: алуминиеви композитни плочи, керамични плочи с различен цвят и размер, плочи от метал като мед, неръждаема стомана, от дърво, импрегнирано с естествени лакове, от гранитогрес, естествен камък, от стъкло, HPL плоскости ...
Gerisglass Ltd. - ГЕРИС ГЛАС ЕООД
Зареждане
thumb1